Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Din Krop

februar 25 @ 12:00 pm - 6:00 pm

OM EVENTET

Dette arrangement handler om at udforske sin krop, hvordan det er at leve i den, og hvordan den kan opleves på mange forskellige måder. Du vil blive guidet ned i kroppen, få mulighed for at opleve dig selv på nye måder, fordybe dit forhold til din egen krop og lege med hvordan du møder andre. Den kropslige fordybelse kommer vi til at arbejde med gennem øvelser med fokus på kropsbevidsthed samt dynamiske, legende og kreative øvelser. Forhåbentlig vil du gå fra workshoppen med en følelse af at være lidt mere levende.

Dato: 25. Februar 2023
Tid: 12.00-18.00
Pris: 550,-
Sted: Helgasalen, Vesterbro Kulturhus, Lyrskovgade 4, 1758 København

Der er 16 pladser til arrangementet og det er åbent for alle uanset erfaring med kropslig praksis. Alle er velkommen!

Du kan booke din plads her:
https://ezme.io/c/xIO/L6yPHVORFOR FOKUSERE PÅ DIN KROP?

Der er meget fokus på krop i vores kultur, men sjældent på dét at mærke sin egen krop og lære sig selv at kende gennem kroppen. At kende sig selv gøres oftest til et spørgsmål om psykologi og om at finde — eller konstruere — en identitet. Kroppen bliver ofte til noget, der er del af den ydre verden, en ressource, som vi kan måle, veje, fotografere og vedhæfte vores identitet. Eller kroppen gøres til en præstationskrop, som vi kan presse til at opnå et mål. Eller i værste fald en krop, vi kun lægger mærke til, når den “ikke virker” som den skal. Kroppen bliver gjort til en ting. Men vi glemmer ofte, at kroppen er en værdifuld kilde til at mærke sig selv.

Kroppen er den første kontakt vi har til verden. Længe før vi behersker sproget, er kroppen vores vej til kontakt med andre mennesker. Kroppen er dér hvor vi mærker livet. Det er gennem at mærke vores krop at vi bliver nærværende med os selv og andre. Og det er gennem kroppen, at vi mærker, om vi har det godt. Kroppen advarer os, hvis vi ikke drager omsorg for os selv, hvis vi altså er i stand til at lytte og mærke efter. Det er også først og fremmest gennem kroppen, at vi relaterer til andre. Hvis vi ikke er i kontakt med vores egen krop, kan det være svært at sætte grænser og berøre andre på en måde, der føles godt. Det vi kalder intuition, er noget vi mærker gennem kroppen, og det er et værdifuldt redskab til mærke sig selv og fordybe kontakten til andre. Det er denne tilgang til kroppen, vi vil arbejde med.


HVAD KOMMER DER TIL AT SKE?

Vi vil udforske kroppen som kilde til at mærke sig selv og som potentiale til at blive mere levende. Udforskningen af kroppen kommer vi til at arbejde med gennem en række forskellige praksisser med fokus på kropsbevidsthed. Herunder trækker vi på Kropsterapi, Tai Chi, Bevægelseskommunikation, Yoga, Meditation, Circling og Contemporary Dance. Vi vil give dig mulighed for at opleve din krop på nye måder og i nye situationer. Derigennem kommer vil til at arbejde med at fordybe kropsbevidstheden og opmærksomheden på sig selv.

Du vil blandt andet komme til at:
– Arbejde med dit forhold til tyngdekraften at mærke dit center.
– Træne din sansning af andre og udforske forskellige former for berøring.
– Undersøge den legende krop gennem dynamiske og kreative øvelser.
– Udforske afstand og grænser til andres krop.
– Udveksle om oplevelser og praksis gennem dialogøvelser.
– Udforske din krop gennem kontaktøvelser og dans.OM UNDERVISERNE

Peter Munthe-Kaas
Peter har studeret Tai Chi og Qigong under Torben Bremann siden 2008, er senior facilitator hos Circling Europe og er certificeret som kropsterapeut fra Manuvision. Siden 2015 har han undervist I Circling, Authentic Relating og forskellige former for relationsorienterede praksisser i København. 

Claus Rasmussen
Cand.mag. i litteraturvidenskab med sidefag i idræt. Underviser. Claus har arbejdet som professionel danser, og han har undervist på kurser og workshops om kropssprog og dans siden 2010. Han har modtaget undervisning af Johan Borghäll, og han er certificeret instruktør i Bevægelseskommunikation.

Detaljer

Dato:
februar 25
Tidspunkt:
12:00 pm - 6:00 pm
Hjemmeside:
https://ezme.io/c/xIO/L6yP

Sted

Vesterbro Kulturhus
Lyrskovgade 4
Copenhagen, 1758 Danmark
+ Google Maps