Om mig

Min baggrund og uddannelse

Mennesket

Peter Munthe-Kaas

Mit arbejde handler om dét at relatere. Til sig selv, til andre, til samfundet og til naturen. Det handler om at opbygge intimitet med os selv og om at skabe et tillidsfuldt forhold til verden omkring os. Det handler om at kunne navigere kompetent i og leve med sandhed, kærlighed og frihed – intet mindre. 

Min egen oplevelse og erfaring er, at jeg har brug for at øve mig på livet og at jeg har brug for hjælp for at kunne se alle de måder jeg går i vejen for mig selv på. Det virker sandt for mig at langt de fleste problemer jeg støder ind i og størstedelen af den modstand og smerte jeg oplever, er noget jeg skaber for mig selv. Det er også klart for mig at der er praksisser, der kan hjælpe mig til at komme bedre i kontakt med mig selv og dermed finde roden til forandring. 

Mine kerneprakssiser er Tai Chi, Qigong, Circling og Kropsterapi men jeg arbejder også med, og er inspireret af, siddende meditation, dans, kontaktimprovisation, yoga, authentic relating og traumeinformeret arbejde generelt. Jeg er nysgerrig på hvordan man skaber nye virkeligheder og har været med til at designe en række interaktive performances og har de seneste år været aktiv i det Skandinaviske Burner miljø. 

Jeg har bevæget mig en del rundt i mit liv og har rødder i mange forskellige virkeligheder. I den Akademiske verden har jeg en Master grad fra Roskilde Universitet og en PhD fra Aalborg Universitet. Jeg har som aktivist og konsulent arbejdet med byudvikling i samarbejde med en række kommuner og jeg har med min virksomhed Nyforbyelse undervist byplanlæggere i borgerinddragelse og design tænkning. 

læs om

Mit fundament

Sensitivitet

Tai Chi og Qigong

Jeg har praktiseret Tai Chi og Qigong på daglig basis siden 2005 som privatelev af Torben Bremann. Disse praksisser har lagt fundamentet for min kropsforståelse, min sanselighed og min forståelse af udvikling og forandring. 

Nærvær

Circling

Jeg blev uddannet Circling leder i 2005 og har siden da været med til at udbrede praksissen i Danmark og Skandinavien. Circling har haft stor betydning for min forståelse af hvad det betyder at relatere til andre mennesker. 

Indføling

Kropsterapi

Jeg blev certificeret som kropsterapeut af Manuvision i 2020 og har siden givet behandlinger i Københavnsområdet. Kropsterapien er for mig en rejse i at stole på min intuition og ikke at gå i vejen for mig selv.